Българският национал Станислав Ангелов може да осъществи сензационен трансфер и да заиграе в гранда Селтик. Според пресата в Шотландия мениджърът на “детелините” Тони Моубри е запознат с изявите на Пелето и иска да привлече опитен футболист, който да действа в средата на терена.

31-годишният българин вече обяви, че иска да напусне настоящия си клуб – немския Енерги (Котбус), след като той изпадна във Втора Бундеслига. Ако Пелето премине на “Паркхед”, ще стане вторият българин след Стилиян Петров, който отиде в Селтик точно по същото време преди 10 години.

Мениджърът Тони Моубри не предложи нов договор на Пол Хартли, а Масимо Донати е свободен да си търси нов отбор. Евентуален трансфер на Станислав Ангелов няма да излезе скъпо на ръководството на Селтик, тъй като клубът не разполага с много пари за летни покупки.

Изданието припомня, че Ангелов не е в добри отношения с феновете и треньорския щаб в Енерги (Котбус). Само преди няколко дни на първата тренировка привържениците бурно обиждаха българския национал и дори хвърляха предмети заради изказване на Пелето, че иска да напусне отбора след изпадането от немския елит./БЛИЦ