Българският халф на Васлуй Станислав Генчев игра като вратар за тима си в последните минути и не допусна гол при равенството 1:1 с Омония в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият двубой бе спечелен от румънския тим с 2:0.

Генчев започна като титуляр в ролята на десен халф и се отличи с няколко сполучливи тактически нарушения. В 60-ата минута негов пробив бе прекъснат с нарушение, а при изпълнението му българинът нямаше шанс и топката срещна напречната греда. При добавката Уесли Лопес се разписа.
 
В 84-ата минута Омония получи правото да изпълни дузпа след фаул на вратаря Куциан. Полският национал Мачей Журавски не сбърка при изпълнението си и изравни резултата. Само пет минути по-късно стражът на Васлуй бе изгонен, а на вратата застана Станислав Генчев заради вече извършените от тима му три смени.
 
Българинът не само не допусна гол, но и се намеси решително при едно центриране след корнер в добавеното време. В края и домакините останаха с човек по-малко заради червен картон на Елиас Харалампус.
 
Равенството като гост и победата в първия мач осигури на Васлуй класиране за четвъртия квалификационен кръг на Лига Европа (наследникът на турнира за купата на УЕФА). В жребия за следващата фаза румънският тим ще бъде сред непоставените./БЛИЦ