Българинът Станислав Генчев, който е една от звездите на Васлуй ще играе в Лига Европа след като тимът му победи след много силна игра претендента си за място в турнира Университатя Крайова.

Пред 30 000 фенове на домакините, тимът на Генчев игра по-добре и заслужено се добра до виза за Европа. Всички ултраси на домакините аплодираха след мача Васлуй, въпреки горчивата загуба, която извади Крайова от Европа.

Станислав Генчев игра отново на ниво и в един момент 4-ката на Васлуй можеше да вкара красив гол отдалеч, но ударът му мина над вратата. При удар с лакет при който пострада българина и Генчев падна на земята стана масово меле между играчиите, което съдията прекрати с 2 жълти картона. В крайна сметка Васлуй ще играе за втора поредна година в Европа.

Феновете на Университатя Крайова не понесоха отпадането от Лига Европа и започнаха да рушат стадиона си. Въпреки че по-голямата част от ултрасите намери сили да аплодира победата на гостите, все пак страничният сектор на стадион "Йон Оглеменко" не понесе нормално загубата и започна да чупи седалки и да руши огради. /БЛИЦ