Голямото дерби на Шотландия между Рейнджърс и Селтик, известно като „Старата фирма“, се завърна с пълния си блясък. Двата гранда се срещнаха в полуфинален мач за Купата на Шотландия и „сините“ се наложиха с 5:4 след дузпи (2:2 след продължения и 1:1 в редовното време).

Така Рейнджърс за 51-и път в историята си се класира за финала на Купата на Шотландия, след като за сефте победи „детелините“ след дузпи. За първи път в спор за трофея ще се изправят два отбора от втора дивизия – Рейнджърс и Хибърниън.

В редовното време Кени Милър даде аванс на „сините“ в 16-ата минута, но Ерик Святченко изравни в 50-ата минута. Бари Макей върна преднината на Рейнджърс в 96-ата минута, но попадението на Том Рогич десет минути по-късно прати мача към дузпите.

Именно Рогич обаче направи решителния пропуск при дузпите, след като преди него Ники Лоу реализира за „сините“. Така Рейнджърс, който вече си гарантира титлата в Чемпиъншип, ще играе на финала срещу Хибърниън. „Зелено-белите“, които ще играят плейоф за завръщане във Висшата лига, в другия полуфинал отстраниха Дънди Юнайтед след дузпи.