Завърналият се в Милан Златан Ибрахимович се разписа при победата с 2:0 над Каляри в мач от 19-ия кръг на Серия "А". Рафаел Леао даде преднина на "росонерите" в началните секунди на второто полувреме, а 38-годишният швед удвои в 64-ата минута. Ибрахимович стана един от най-възрастните играчи в историята на клуба с попадение в италианския елит, но изостава от легендите Алесандро Костакурта и Паоло Малдини.

В 64-ата минута на двубоя в Каляри Златан получи подаване от Ернандес и с технично изпълнение реализира в далечния ъгъл на сънародника си Робин Олсен. Така Ибра се разписа отново в Серия "А" след пауза от 7 години и 250 дни. Последният му гол в калчото беше през май 2012-а, когато отбеляза два гола във вратата на Интер при загубата с 2:4.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Срещата днес в Каляри беше втори мач за Златан след завръщането му в Милан. Той влезе на смяна на 6 януари при нулевото равенство със Сампдория. 

В три поредни срещи "росонерите" нямаха победа, но днес съумяха да стигнат до трите точки при гостуването на отбора, който държи правата на Кирил Десподов.

В класирането Милан е на осмото място с 25 точки. Каляри има 29 и заема шестата позиция.