От днес футболните фенове по цял свят имат възможност да си поръчват билети за всичките 64 мача на Световното първенство в Бразилия от 12 юни до 13 юли догодина.

Първата фаза за продажба на около 3 милиона ценни хартийки стартира днес в 13:00 часа българско време в сайта на ФИФА и ще продължи до 10 октомври. Всички поръчки ще бъдат приети без значение от входящия им номер и накрая ще бъдат обработени. Ако запитванията са повече от предлаганата бройка, билетите ще се разпределят чрез жребий. Феновете ще получават билетите си по куриер.

Още през юли ФИФА обяви цените на билетите, най-евтините от които за привърженици извън Бразилия ще бъдат 67 евро, а най-скъпите за финалния мач – 742 евро. Както и в ЮАР през 2010 година билетите за местното население ще са на по-ниски цени. Така например студенти, лица над 60 години и хора на социални помощи ще може да посетят мачовете от груповата фаза с билети за по 10 евро. Мачът на Откриването е изключен от тази бройка.

Втората фаза на продажба на билети ще бъде между 8 декември 2013 година и 15 април 2014 година. Всяко домакинство има право на максимум 4 билета за мач и може да посети не повече от 7 срещи. Според бразилското законодателство 1% от всички билети ще бъдат предоставени на инвалиди.