Звездата на Реал (Мадрид) Пепе ще пропусне първото дерби с Барселона за новия сезон. Двата тима излизат на “Камп Ноу” в четвъртък от 23:30 часа в първи мач за Суперкупата на Испания. Реваншът е на 29 август в Мадрид. Пепе получи удар в главата при равенството на Реал срещу Валенсия (1:1) на старта на Примера дивисион. След това той прекара нощта в болница.

Любопитна статистика извадиха испанските колеги. Откакто португалецът дойде на “Сантяго Бернабеу” през 2007 г., той не е играл в 4 дербита и нито едно тях не е било спечелено. Балансът е 3 загуби и равен. Първият случай е през декември 2008-а, когато е контузен и Реал пада с 0:2 на “Камп Ноу” в двубой от първенството. През същата кампания той не може да играе и в мача на “Бернабеу”, този път заради наказание, след като настъпва зверски и рита без топка Хави Каскеро от Хетафе. Дербито завършва с катастрофалното 2:6.
Пепе пропуска и сблъсъка през април 2010-а, когато се възстановява от контузия в коляното. Барса печели и този мач с 2:0. Последният сблъсък е втория мач от полуфинала в Шампионската лига през 2011-а, който завършва наравно 1:1. В общо 12 дербита, в които е участвал, Реал има 4 победи.


Следете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на уникалния лайвскор на БЛИЦ - ТУК