Адвокатите на американката Катрин Майорга, която обвини звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, че я е изнасилил анално, дадоха пресконференция от името на своя клиент. 

Според адвокатите Лариса Дрохобицер и Лесли Марк Стовал, Майорга не се явява публично заради тежкото си емоционално състояние и понастоящем е извън САЩ. Те обявиха, че американката е поискала от Роналдо обезщетение в размер на 200 хиляди долара. 

 

Защитниците на американката заплашват да публикуват през следващата седмица документи, които потвърждават, че Роналдо признал на адвокатите си, че е действал против волята на Майорга.

Припомняме, че американката Катрин Майорга изнесе шокиращи твърдения пред света за аферата с Кристиано, като заявява, че е била жертва на анално изнасилване в хотел в Лас Вегас през 2009 година. Към момента бившият футболист на Реал (Мадрид) отрича всички обвинения. 

Майорга дори била пред самоубийство след инцидента в хотелска стая в Лас Вегас. Това обявиха адвокатите на ищцата по делото срещу футболната звезда, които за предоставили всички искове по заведеното дело срещу португалеца и играчът на Ювентус има срок от 20 дни да отговори.

Както БЛИЦ писа, Кристиано Роналдо няма да играе за националния отбор на Португалия до края на годината. Оказа се обаче, че той е отстранен от държавния тим на страната си заради скандала с обвинението в изнасилване от американката Катрин Майорга.

По-рано беше анонсирано, че Роналдо помолил селекционера Фернандо Сантош да не игра за Португалия в срещите през септември с Полша и Шотландия, тъй като искал да се фокусира върху изявите си за Ювентус.