Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че Малик Тиау няма да бъде на разположение за домакинството срещу Лече в събота в Серия "А", но се надява германският защитник да се върне в игра за двубоя с Рома от четвъртфиналите на Лига Европа в четвъртък, когато ще отсъства Фикайо Томори.

22-годишният Тиау бе заменен на почивката при победата на Милан с 2:1 над Фиорентина в неделя.

"Той не е на разположение и като предпазна мярка, но има голяма надежда, че може да бъде на линия за срещата в четвъртък", каза Пиоли цитиран от изданието Milan news.

Робен Лофтъс-Чийк ще пропусне мача с Лече заради наказание, а попитан дали може да използва Исмаел Бенасер като атакуващ полузащитник, наставникът на Милан отговори: "Да, той може да играе на мястото на Лофтъс-Чийк. Имаше грип и пропусна няколко тренировки през седмицата, но той и някои от другите футболисти могат да играят на тази позиция."

Отборът на Милан заема второ място във временното класиране с 65 точки, след като спечели четири поредни мача в Серия А и няма загуба в първенството на Италия от 18 февурари насам, когато отстъпи с 2:4 пред Монца. Лидер в Серия А е тимът на Интер със 79 точки след 30 кръга.