Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров опита да успокои топката относно огромното напрежение около мениджъра Алекс МакЛийш. Шотландецът никак не е обичан от феновете, а последните информации гласят, че той е влязъл в конфликт и с част от играчите.
 
МакЛийш бе трудно приет на “Вила Парк”, тъй като до миналия сезон водеше вечния враг Бирмингам.  Крилото Шарл Нзогбия използва социалната мрежа Twitter, за да изрази недоволството си от ситуацията в клуба, а в някои медии се появиха слухове за конфликт между МакЛийш и Стивън Айрлънд, породен от смяната на халфа в мача срещу Нюкасъл. Вила е на 13-та позиция във временното класиране.
 
"Ние вярваме в нашия мениджър и ще продължим да се борим заедно. Създаваме много положения, но не успяваме да се справим в защита. До момента усилията ни не се отплащат, но мениджърът е силен характер и никога не се предава. Във Висшата лига дребните детайли се оказват решаващи за това дали ще победиш или ще загубиш. Ако не внимаваш достатъчно, нещата бързо ще се обърнат срещу теб. Надявам се скоро да започнем да печелим повече точки и да се изкачваме в таблицата. Оптимист съм, защото знам, че сме достатъчно силни като отбор", сподели Стилиян.