Българският капитан на Астън Вила Стилиян Петров обяви, че феновете и ръководителите на националния отбор на Англия ще съжаляват заради решението на Емил Хески да сложи край на кариерата си в “трите лъва”.
 
Нападателят, който има едва 7 гола в 62 мача за Англия, обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор след приключилото световно първенство в ЮАР. Напоследък обаче той се представя чудесно с екипа на Астън Вила и Фабио Капело неуспешно опита да го привлече за предстоящата евроквалификация срещу Черна гора.
 
“Според мен, Англия ще съжалява, че Емил се отказа. Той е топнападател във Висшата лига от години. Винаги когато е играл за националния отбор, той е помагал на партньорите си – Уейн Рууни, Майкъл Оуен и на останалите”, заяви Стилиян Петров пред в. “Сън”.
 
“Хески обаче никога не е получавал достатъчно подкрепа от феновете. Уменията му бяха подценявани от всички. Знам това, тъй като осъзнавам колко труд влага и колко полезен е за Астън Вила. Знам и колко необходим е той на Англия. Почти винаги разбираш колко важен е бил един човек, едва когато го загубиш. Такъв ще бъде и случаят с Емил Хески”, допълва Стенли./БЛИЦ