Стилиян Петров и Астън Вила изтеглиха познат съперник за плейофния кръг на Лига Европа. За втора поредна година препятствие пред английския тим за място в груповата фаза на турнира е Рапид (Виена).
 
Австрийският клуб, който в предишния кръг на Лига Европа елиминира Берое, преди година отстрани Астън Вила в плейофа благодарение на повече отбелязани голове на чужд терен. Рапид спечели с 2:1 домакинството си във Виена и загуби с 1:2 на “Вила Парк”. Стилиян Петров игра за Астън Вила само в реванша. И двата гола виенчани в тези двубои бяха реализирани от Никица Йелавич, който във вторник се разписа на два пъти във вратата на Берое.
 
Нападателят на националния отбор Димитър Рангелов и Борусия (Дортмунд) ще премерят сили с Карабах. Кондиционен треньор на азербайджанския тим е българският специалист Чудомир Чокаров-Чудото.
 
ПСВ Айндховен, където играе Станислав Манолев, изтегли за съперник руския Сибир. Живко Миланов и Станислав Генчев, които са играчи на румънския Васлуй, ще се сблъскат с френския Лил.
 
Румънският гранд Стяуа, където играят родните футболисти Йордан Тодоров и Станислав Ангелов, пък ще има за съперник именитият швейцарски тим Грасхопър./БЛИЦ