Днешният мач на Астън Вила срещу Уулвърхемптън ще бъде под №179 за Стилиян Петров. По този начин Стенли ще изравни постижението на Радостин Кишишев, който има изиграни същия брой мачове във Висшата лига с екипа на Чарлтън. Този факт означава, че още следващия кръг Петров ще стане едноличен лидер в тази своеобразна класация, което само по себе си е признание за вече 5-годишния му престой на "Вила Парк".

Стан вече е на 32 години, но все още е един от най-постоянните играчи на бирмингамци, като дори носи капитанската лента. През настоящата кампания е изпуснал само един мач във Висшата лига (срещу Суонзи). Петров има договор с Астън Вила до лятото на 2013-а, а с това предпоставките са на лице да мине границата от 200 мача в английския елит.

Веднага след Кишишев и Стенли в своеобразната класация се нарежда Димитър Бербатов, който до момента има изиграни 175 мача във Висшата лига с екипите на Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Мартин Петров е със 103 двубоя, Бончо Генчев с 61, Светослав Тодоров с 48 и Валери Божинов с 11.