Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров обяви вярата си в това, че Ричард Дън ще докаже правотата на привличането му в клуба.

Очаква се Дън да финализира трансфера си във Вила до затварянето на трансферния прозорец, след като Мартин О`Нийл се договори за продажната цена с Манчестър Сити.

Централният защитник преговаря за личните си условия с Вила, въпреки че днешните английски вестници пишат за проблеми на играча с настоящия му договор със Сити.

Петров изрази вяратата си в осъществяването на сделката и се надява Дън да помогне на Вила в запълването на дупката оставена от напускането на Мартин Лаурсен, който сложи край на кариерата си.

"Привличането на Дън ще бъде от голяма полза за Вила, заяви Петров. - Ричард е национал на страната си, играе във Висшата лига от дълго време и е един от големите играчи в първенството."

"Очаквам той да бъде добро попълнение за Вила. Ще ни даде сила в защита, а и той е истински лидер. Той е капитан на Ейре и бе капитан на Манчестър Сити, така че за нас е добре да имаме подобен играч", допълни Стенли.

"Лаурсен бе важен играч за нас заради своето присъствие и влияние. Но той, както и Гарет Бари, вече не е тук и трябва да се оправяме без тях. Пристигането на Дън ще бъде от голяма важност именно в тази насока", завърши българинът./БЛИЦ