Българският национал Стилиян Петров подписа нов договор с английския Астън Вила, съобщава официалният сайт на клуба. Новият контракт на Стенли е за 4 години, до лятото на 2013 година.

„Това бе нещо, което винаги съм искал. Не мога да бъда по-доволен”, заяви българинът веднага след подписването на договора тази сутрин. Преди няколко дни Стенли бе обявен за Футболист на годината в тима.
 
“Хората говорят, че не сме в топ 4, но това ни кара да не се предаваме. Понякога един отбор има трудни моменти и за нас това е точно такъв. Преди всеки мач се опитваме да си повдигнем духа, но понякога не се получава и разочарованието е нещо нормално, когато загубиш. Не обичам да губя, както и останалите момчета. Феновете този сезон бяха велики. Тяхната подкрепа е важна за нас и се надяваме следващия мач с Нюкасъл да победим, за да задържим петото място. Трябва да натиснем газта, за да спечелим, тъй като се борим с Евертън за петото място”, завърши сърцатият полузащитник.

Петров записа 35 мача във Висшата лига този сезон, в които отбеляза един гол срещу Сток Сити. Той също взе участие и в седем двубоя от турнира за Купата на УЕФА, три мача за ФА Къп и един двубой за Купата на Лигата.

„След трансфера си от Селтик през 2006 година Петров не успя да покаже най-доброто от себе си, но сега със сигурност е едно от първите имена в стартовия списък на Мартин О’Нийл”, се казва в информацията на официалния сайт на Астън Вила./БЛИЦ