Бившият капитан на националния отбор по футбол на България Стилиян Петров ще участва в престижен турнир в зала в Глазгоу. 

Събитието, което ще се проведе в зала "Супер Сиксес" през януари, събира ветерани от цял свят. Турнирът се счита за неофициално световно първенство за ветерани.

Стенли ще участва в отбора на света. Негов капитан ще бъде световния шампион с Франция Робер Пирес.

Участие са потвърдили още германецът Йорг Алберц и италианецът Марко Негри. Всеки тим се състои от 10 играчи, от които 6 са на терена.

В Лондон зала О2 бе препълнена по време на първото му издание през 2017 година. Тогава спечели Франция, но сега не била събрала отбор. Четирима играчи са обявени и в тима на Шотландия, където капитан е Бари Фергюсън. С него на терена ще бъдат още Саймън Донъли, Джеки Макнамара и Раб Дъглас. Кийт Гилеспи, Пади Маккорт и Стив Джоунс до момента са в състава на Северна Ирландия. На Англия и Ирландия са известни само капитаните. Англичаните ще бъдат предвождани от Майкъл Оуен, а ирландците от бившия му съотборник Джейсън Макатийр. Единствената енигма остава съставът на Уелс, който няма нито един играч или поне капитан.

Проблемът е, че Райън Гигс първоначално е оглеждан да сглоби отбор, но той започна работа и едва ли ще е свободен.