Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров защити съотборника си в националния отбор и нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов преди утрешния финал между двата тима за "Карлинг Къп". Сблъсъкът е от 17:00 часа на "Уембли".

Стенли излиза като герой за своя тим, докато Бербатов все още се бори да спечели доверието на феновете на "червените дяволи", пишат в Англия.

"Трийсетте милиона платени за него са наистина голямо бреме и той трябва да се справи с това", коментира Петров.

"Някои хора си мислят, че Бербатов е арогантен и муден. Той просто е концентриран върху играта. Той е наистина взискателен към себе си", допълни капитанът на Астън Вила.

"Възхищавам му се, той е един завършен футболист. Притежава всичко, от което един мениджър се нуждае за отбора си. Въпреки че при последните ни два сблъсъка не е успял да ни вкара гол, основната ни задача утре ще бъде да го спрем. Показвали сме, че можем да победим Юнайтед. Разполагаме с млади играчи с много хъс за победа. Те искат да напарвят впечатление именно в тези мачове - срещу най-добрите, и така да бъдат запомнени. Сър Алекс и футболистите му са наясно колко добри сме и колко е силно желанието ни да ги накажем", споделя още Стенли.

Веднага след финала утре двамата отлитат от Англия, за да се присъединят към националния отбор на България. На 3 март селекцията на Станимир Стоилов играе контрола с Полша.

"Пътуваме заедно за България и мача с Полша. Ще имаме време да си поговорим добре", завърши Стенли. /БЛИЦ