Българският национал Стилиян Петров е ужасно разочарован от лошия старт на Астън Вила във Висшата лига. В първия кръг бирмингамци паднаха у дома от Уигън с 0:2. "Не приличахме на отбор. Бяхме трагични, изглеждаме изключително дезорганизирани и сме много разочаровани. Те искаха победата повече и резултатът е заслужен", коментира Стилиян. "Целта ни е да се представим по-добре от миналия сезон, но за да направим това, трябва да повишим нивото си и да играем по-добре. Този сезон Висшата лига е по-силна, останалите са по-силни и имат повече увереност", допълни той.

Новият капитан на Вила коментира и трансферите в клуба - продажбата на Гарет Бари в Сити, отказването на Мартин Лаурсен и привличането на Стюърт Даунинг, който няма да играе до Коледа поради контузия, и младия талант Фабиан Делф, партнирал му  в халфовата линия срещу Уигън.
"Загубихме двама големи футболисти и двама лидери, но имаме добър отбор. Загубихме един мач и не играхме добре, но не може да се правят заключения от това. Младите играчи ще заиграят по-добре. Притежаваме изключителни таланти в клуба. Делф е страхотно попълнение и не забравяйте, че е само на 19. Той има нужда от време", заяви Петров.