Бившият български национал Стилиян Петров и други легенди на Астън Вила ще подкрепят фондация “Боби Мур” за борба с рака. Те ще се съберат заедно на 11 април, което е само седмица преди полуфинала на Вила във ФА Къп срещу победителя от преиграването между Блекъбърн и Ливърпул.

Стилиян Петров, Дион Дъблин, Ли Хендри, Пол Мърсън и Йън Тейлър ще споделят с феновете своите чувства по време на мачовете си на “Уембли”. Срещата ще бъде на стадион “Вила парк”, а билетите за всеки фен, който би искал да присъства на събитието ще са по 35 паунда. Сбирката на петимата ще започне в 21,30 часа вечерта и ще продължи до 3 сутринта българско време.

Дъблин, Хендри, Мърсън и Тейлър бяха в състава, който елиминира Болтън след дузпи и игра финал за Купата на Англия срещу Челси през 2000 година, когато „сините” от Лондон спечелиха с 1:0. След това Вила не е играл финал за трофей. Стилиян Петров бе капитан на отбора в последния му 1/2-финал във ФА Къп на “Уембли” през 2010 година, когато Вила пак загуби от Челси, но с класиката 0:3 и не игра на финал.

Както е известно, Стилиян Петров влезе в щаба на Шерууд в качеството си на асистент и се очаква да изведе Астън Вила в 1/2-финала от ФА Къп на стадион "Уембли", който ще се състои на 18 или 19 април.

През 2012 година Петров сложи край на кариерата си заради борба с левкемия. Бившият капитан на Астън Вила и България пребори коварната болест и от началото на март се завърна в клуба, където за първи път стъпи през 2006 година.