Бившият капитан на Астън Вила Стилиян Петров засипа с похвали наследника си в халфовата линия на “виланите” Ашли Уестууд. 23-годишният полузащитник премина на “Вила Парк” през лятото на 2012 г. от Крю Аликзандра, като трябваше да замени Стенли като титулярен дефанзивен халф в тима от Бирмингам. През този сезон Уестууд започна като титуляр в 13 от 15-те мача на Астън Вила във Висшата лига.
 
“Уести се представя чудесно. Хората обикновено не гледат към играчите на тези позиции и не виждат работата им. Той обаче дава сигурност на отбора. Върши тежката работа. Феновете не обръщат внимание на това, но неговите съотборници уценяват високо усилията му. Те знаят какво е той е свършил по време на мача”, заяви Петров пред клубния сайт на Астън Вила.
 
“Феновете гледат кой центрира, кой вкарва или спасява гол. Хората забравят, че има дефанзивни халфове и каква ролята им. Уестууд е винаги където трябва. Когато противникът прави контраатака, той я спира. Той дава сигурност на защитата. Работи здраво и помага на съотборниците си”, допълва българинът.
 
“Помня, когато Мартин ОНийл започна да ме използва на тази позиции, доста назад на терена. Феновете не обръщат внимание какво прави един отбор в защита, докато организира атаките си. Бил съм в позицията на Ашли Уестууд и знам, че когато мачът свърши започваш да си мислиш: “Знам, че днес бях добър съотборник, работих здраво и направих всичко по силите си за своя отбор”, завърши Стилиян Петров.