Капитанът на България и Астън Вила Стилиян Петров, който продължава да се лекува от левкемия, организира благотворителен мач на 18 ноември. Стенли ще сформира отбор от бивши звезди на клуба, наречен Приятелите на Петров. Те ще излязат на терена в Хейлсоуен срещу тима на „Лъвовете и легендите”, включващ голяма част от героите, спечелили КЕШ през 1982 г. Тогава Вила побеждава Байерн с 1:0 след гол на Питър Уит в 67-ата минута.

В състава на приятелите на Стенли ще бъдат по-млади бивши играчи на Астън Вила. Сред тях ще са Лий Хендри, който е юноша на "виланите" и игра за клуба от 1995 до 2007 г., както и 31-годишният английски национал Гарет Бари (в момента играч на Манчестър Сити). Всички състезатели от Приятелите на Петров заплатиха по 1000 паунда на търг за възможността да се изправят срещу легендарните ветерани на Астън Вила.

Събраните средства ще се използват за осъществяването на допълнителни проучвания, свързани с лечението на левкемията. Входът за възрастни е 5 паунда, а за деца – 2,5 паунда. Домакините пък предоставят своя терен безплатно. Самият Стилиян Петров, който е в ремисия, ще присъства на футболната среща, ако се чувства достатъчно добре.