Легендата на българския футбол Стилиян Петров разкри начина, по който е научил, че Астън Вила няма да му предложи договор. Както е известно, Стенли води подготовка с тима на Роберто ди Матео, след като се пребори с левкемията и се завърна на терена.

„Няма да се върна на терена, не и като играч. Това ми бе отнето. Сърцето ми бе отнето. Борих се толкова здраво, не се случи. Беше смешно как се случи всичко. Не го очаквах, защото няколко дни по-рано бяхме на тренировката и вървяхме заедно с Роберто ди Матео. Той ми казваше колко добре се справям, какво вдъхновение съм”, разказа Стенли пред talkSPORT.

„И изведнъж в понеделник сутрин ме придърпа и тогава научих новината, че няма да получа договор. Не бях казал на момчетата какво ми казаха преди тренировката. Ди Матео ме пита, дали все пак искам да участвам в тренировка. Аз съм професионалист и му казах, че бих тренирал. Играхме 5 на 5. Брад Гузан дойде след тренировката при мен и ми каза: „Изглежда, че ще успееш“, а аз се обърнах и му казах, че не мисля, че ще успея. Той ме попита защо и му обясних за разговора. Гузан просто не можеше да повярва, не можеше да стои прав. Казах му, че така е във футбола, трябва да го приемеш и да продължиш напред”, завърши Петров.