Българският национал Стилиян Петров си вкара автогол, но това не попречи на Астън Вила да се класира на 1/2-финалите на турнира Карлин Къп, побеждавайки с 4:2 Портсмут като гост.

Стенли игра цял мач на "Фратън Парк", като още в 10-ата минута имаше нещастието да отбележи в собствената си мрежа. При центриране от корнер на Дани Уебър, Петров се опита да изчисти, но топката се отби в тялото му и влетя във вратата на пазещия в този мач за Вила Брадли Гузан, който не бе подготвен при ситуацията.

Само две минути след това Емил Хески изравни, а в 27-ата гостите от Бирмингам стигнаха до пълен обрат. Джеймс Милнър направи 2:1 за Астън Вила, а до края на мача точни във вратата на "помпи" бяха още Стюърт Даунинг и Ашли Йънг. В 87-ата минута Нванкво Кану бе отбелязал за 2:3 за Портсмут, но домакините така и не успяха да се доберат поне до равенството в редовното време, което щеше да прати мача в продължения. /БЛИЦ

ПОРТСМУТ – АСТЪН ВИЛА 2:4
1:0 Стилиян Петров (10-автогол), 1:1 Емил Хески (12), 1:2 Джеймс Милнър (27), 1:3 Стюърт Даунинг (75), 2:3 Нванкво Кану (87), 2:4 Ашли Йънг (89)