Стилиян Петров зарови томахавката и сложи край на войната с мениджъра си в Астън Вила Жерар Улие. Както е известно, двамата влязоха в лют конфликт, който костваше за известен период титулярното място на българина в английския елитен отбор. В края на април французинът имаше нови проблеми със сърцето и беше приет по спешност в болница. В същото време Вила успя да се измъкне от зоната на изпадащите.
 
“Състоянието на нашия мениджър се подобрява. Надявам се в скоро време той отново да работи пълноценно с нас на тренировките. Когато Жерар Улие беше в болницата, аз го посетих. Говорихме си много, но какво сме си казали, ще си остане между нас. Няма смисъл от повече напрежение. Аз не гледам назад, надявам се Улие да продължи да води тима”, заяви капитанът на Астън Вила.  
 
 „Със съотборниците ми знаем, че се представихме под нашите възможности и разочаровахме феновете ни през този сезон. През следващата година нещата няма да стоят така. Очаквам да направим много по-добро представяне. През последните три сезона завършвахме в топ шест, а сега едвам се спасихме. Това беше дълга и тежка кампания за отбора”, добави българинът.