Стилиян Петров заяви, че се възхищава на своя мениджър в Астън Вила Алекс Маклийш. Миналата седмица “виланите” победиха с Болтън с 2:1 като гост, а според българина успехът е бил много ценен и е бил постигнат най-вече заради психическата стабилност на шотландския специалист.  Във въпросния двубой Стенли отбеляза второто попадение.
 
„Мисля, че във Висшата лига всички мениджъри са под напрежение“, коментира Петров пред Birmingham Post . „Няма треньор, който да не го усеща. Това е част от работата, и те го знаят. Нашият треньор обаче винаги е много спокоен, уверен и ни вдъхва същите чувства на нас. Казва ни: „Момчета, вярвам във вас“, и ние го показахме на терена срещу Болтън. Този страхотен психологически подход от негова страна действа на 100 процента.
 
Мениджърът искаше да реагираме след слабото представяне срещу Манчестър Юнайтед и ние успяхме да го сторим. Той подчерта, че е важно в такъв момент да покажем психическа стабилност,“ добави Стилиян.
 
„Ако искаме да сме близо до лидерите, трябва да започнем да печелим и гостуванията си и да бием някои от големите отбори като Ливърпул у дома“, каза още капитанът на Астън Вила.
 
Въпреки изявлението му в Англия продължава да се говори, че Стенли почти сигурно ще напусне Вила през януари по посока Съндърланд, където отскоро мениджър е Мартин О‘Нийл.