Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард държа изключително прочувствена реч след последния си мач за „червените“ на „Анфилд“. Ливърпул загуби с 1:3 от Кристъл Палас, а халфът говори след края на двубоя.
 
„Чувствам се много странно. Страхувах се от настъпването на този момент, тъй като няма вече да играя пред тези невероятни фенове. Искам да благодаря на всички привърженици. Играл съм пред много фенове по света, но тези на Ливърпул са най-добрите,“ заяви Джерард.
 
„Малко съм разочарован от представянето на тима срещу Кристъл Палас. Развалихме празника. Това е ден, който никога няма да забравя. Част съм от този град много дълго време и сегта е време за почивка. Надявам се да бъда посрещнат добре, когато един ден се завърна“, коментира бившият английски национал.
 
„Клубът е в добри ръце. Имаме невероятни собственици и фантастичен мениджър като Брендън Роджърс. Самият отбор има огромен потенциал. Сигурен съм, че в следващите седмици ще има нови попълнения, но гледайки момчета в съблекалнята искам да кажа, че ги обичам безкрайно. Пожелавам им бъдещи успехи,“ добави халфът.
 
„Искам да благодаря на всички хора в клуба, които ми помагаха много през последните 17 години. С тях заедно бяхме в трудни моменти и в радости. Благодарен съм на всички служители в Ливърпул и на бившите футболисти, с които съм играл на терена,“ обяви Стиви Джи.