Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард определи като основна цел пред него и съотборниците му за следващия сезона класиране в топ 4 на Висшата лига и ново участие в Шампионската лига.

През изминалия сезон „мърсисайдци” завършиха на шесто място и така не успяха да спечелят квота за участие дори в Лига Европа, където ще се борят носителя на упата на лигата Бирмингам, финалиста във ФА Къп Сток Сити и завършилия на пета позиция Тотнъм. Представители на Англия в Шампионската лига следващия сезон пък ще бъдат шампиона Манчестър Юнайтед, Челси, Манчестър Сити и Арсенал.

„Не бих искал нищо повече от това да сме поне втори през следващата година, но не искам да повишавам очакванията, като казвам, че това със сигурност ще се случи. Би било глупаво от моя страна да ги повиша повече, отколкото са в момента”, заяви Джерард пред “Sky Sports”.

„Основна цел ще бъде Шампионската лига. Мисля, че това е на първо място за всички клубове в Премиършип. Важно е заради финансовите причини, но и защото там е най-голямата конкуренция на клубно ниво. Всеки иска да играе там. Ние сме имали фантастични нощи на „Анфийлд” в мачове от турнира и искаме тези нощи да се завърнат”, призна капитанът.

„Просто трябва да продължим това, за което се борехме в последните шест месеца. Надявам се, че ще привлечем още няколко играчи, за да се укрепи отбора и да има конкуренция. Достатъчно добри сме, за да победим всеки в наши дни. Оправил съм се след операцията и се надявам за следващата година да бъда готов и да съм в добра форма”, завърши английският национал. /БЛИЦ