Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард разочарова феновете с откровението, че шансовете за титлата са значително намалели. Въпреки че тимът беше поет в Рой Ходжсън, надеждите за първото място взеха да се изпаряват още в началото на сезона.
 
Мърсисайдци започнаха ужасяващо във Висшата лига, записвайки само една победа в първите си пет мача, а сега отпадаха от четвъртодивизионния Нортхамптън Таун в турнира "Карлиниг къп".
 
Ливърпул спечели за последно титлата в Англия през 1990 година.
 
"Реалистична цел за нас е да се опитаме да се върнем в топ 4. Спечелването на титлата стои като възможност пред нас, защото има шанс и това да стане. Но реално погледнато, е добре да се съсредоточим върху класирането си в Топ 4. Ако сме първи, втори или трети, супер, няма да се откажем от това и ще се борим до края. Но в началото на сезона трябва да си поставяш целите от реалистична гледна точка, а след като завършихме седми миналата година, сега трябва да се борим да се върнем в Топ 4. За голямо съжаление шампионският трофей, който е мечтата на всеки от нас, е на огромно разстояние", коментира Джерард.