Легендата на Барселона и България Христо Стоичков за пореден път демонстрира омразата си към вечния съперник Реал (Мадрид). В интервю за каталунското радио “Ona FM” Камата коментира представянето на “белия балет” и новия им треньор Жозе Моуриньо, както и изявите на Барселона. Ицо присъства на церемонията на връчването на Златната обувка на Лионел Меси.

“Гади ми се от тях (б.р. - има предвид Реал Мадрид). Никога не съм харесвал да говоря за тях. Ако имаш някакви други въпроси, може да говорим”, отвърнал в типичния си стил Стоичков на въпрос, как ще коментира играта на Реал.

Изражението на лицето на българина обаче бързо се променило, когато журналистът започнал разговор за Барселона и световната титла на Испания.

“Настоящият състав на Барселона пише история. 110-годишната история на клуба ни прави най-влиятелният в Европа. Голмайсторът на първенството е от Барселона, човекът, който вкара победния гол за Испания на финала на Световното, е от Барселона. Нужно ли е да казвам още нещо”, продължи Камата.

“Трябва да уважаваме и останалите играчи в националния отбор на Испания. Серхио Рамос е добър защитник, Касияс е на високо ниво. Шаби Алонсо също имаше принос за титлата”, коментира още Ицо.

“Не бива да се забравя, че Моуриньо е печелил титли с Порто, Челси и Интер. Миналия сезон само спечели цели три купи. Никой не може да му отрече това. Лесно е да се говори, когато не познаваш някого. Всички са чували за неговата арогантност. Да, но няма как да знаете всъщност какъв е”, завършва изказването си Камата./БЛИЦ