Легендата на Барселона Христо Стоичков говори за проблемите в каталунския клуб, в интервю за руското издание "Известия".
 
Камата призна, че е бил изненадан от трансфера на Тиаго Алкантара в Байерн (Мюнхен) и прие това за обида към испанския клуб, от страна на вече бившия наставник Пеп Гуардиола.
 
"Очакваше се да вземе играч със себе си, но точно Тиаго... Той изигра два силни сезона и всичко го смятаха за бъдещето на отбора. В Байерн ще е резерва, те имат Швайнщайгер, Мартинес, Луис Густаво, Гьотце", заяви Стоичков.
 
Българинът похвали бившия наставник на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо за избора му да се завърне в Челси и обяви"сините" за фаворит във Висшата лига.
 
"Осмицата" на Барса даде висока оценка на заместникът на Специалния в Реал - Карло Анчелоти, но не му даде шанс за титла в Испания.
 
Стоичков коментира и шампионата на Русия, прогнозирайки че местни тимове тепърва ще пробиват до крайните фази на Шампионската лига.
 
"Ако получа предложение от руски клуб, много внимателно ще го разгледам. В последно време името ни се свързва с много тимове, затова не обръщам внимание на слуховете", заяви българинът на въпрос дали би работил в Русия.