Легендарният Христо Стоичков и националният селекционер на България Лотар Матеус помагат за трансфери на ЦСКА. Двамата са засипали с подробна информация треньора на полския Лех Познан Хосе Мария Бакеро, който проявява интерес към Спас Делев и Александър Тонев. Полското издание “Газета Познан” пише, че Бакеро е разговарял със Стоичков и Матеус за качествата на Тонев и Делев.

Както БЛИЦ първи писа, легендата на Барселона пристигна за мача Литекс – ЦСКА (0:0) в началото на април. Още тогава Бакеро разпитвал Ицо и Матеус, с когото изгледаха двубоя в Ловеч за двамата футболисти на “червените”. Главният скаут на Лех Познан Пьотър Рутковски потвърждава, че в Лех са получили много точна информация от България за Делев и Тонев, което е помогнало за по-бързото взимане на решение от страна на Бакеро.

“За първи път нашата скаутска мрежа получи много точни профили на двамата играчи. Благодарение на контактите на г-н Бакеро със Стоичков и Матеус, нашата работа се оказа много лесна”, разкри Рутковски.

От няколко дни в Полша усилено тръбят, че Лех (Познан) води преговори с Александър Тонев и Спас Делев, като дори е постигната договорка с Тонев и договорът ще бъде подписан в рамките на няколко дни.

Друго местно издание в Полша твърди, че Бакеро е хвърлил око на още двама играчи от българското първенство. Става въпрос за Апостол Попов от ЦСКА и Дока от Литекс, за което БЛИЦ писа още на 11 април./БЛИЦ

7_1.jpg