Легендата на българския футбол и настоящ наставник на Литекс Христо Стоичков сравни звездите на Барселона и Реал (Мадрид) – Лионел Меси и Кристиано Роналдо. В същото време Камата не знае защо имащият според него тежък характер Жозе Моуриньо не се разбира с капитана на Реал (Мадрид) Икер Касияс, който в момента лекува травма.

„Не е честно да се сравняват Меси и Кристиано Роналдо. Ако се сравнят, значи няма други. Пресата прави така, че ако Меси получава признание, Кристиано не получава. Меси е като Кристиано. Провокацията е всеки ден, всяка седмица, всеки месец и всяка година", сподели Стоичков в интервю за списанието Jot Down.

„Моуриньо е абсолютно спокоен човек. Треньор, който се старае да научи всички подробности за своите играчи като характер и да избере най-правилната тактика в тренировките. Той е много добре подготвен да направи велики неща”, каза още бившата звезда на Барселона.

„Някога да сте видяли някой футболист на Барселона да говори лошо за него? В Поругалия, или докато беше в Челси, или Интер. Никой не си е позволил да говори лошо срещу него. Но в Мадрид, си позволяват да го критикуват.”

„Когато казват, че е груб, аз отговарям: "който каквото посее, това събира." Вярно е: ако ви провокирам и ви кажа "кучи син", вие ще отговорите със същото. Моуриньо е с твърд характер. Не знам защо не се разбира с Икер”, коментира още Камата.