Няколко дни преди дербито на Испания между Реал (Мадрид) и Барселона на “Сантяго Бернабеу” легендарният Христо Стоичков даде обширно интервю за вестник “Марка”. Камата бе на корицата на изданието и в типичния си стил даде интересни отговори на въпроси свързани с двубоя.

"Надявам се съдията Мехуто да има топки, за да свири каквото вижда на терена. Мразя Реал и всичко бяло", изцепва се Стоичков по повод на предстоящия мач.

“Мразя Реал и всичко бяло. Никога не нося бяла фланелка, когато играя футбол. Единственият бял екип, който съм носил с гордост, е този на националния отбор. Не знам откъде идва тази моя ненавист, но я придобих след идването ми в Барса”, разказва още Камата пред “Марка”.

“Двубоят е по-важен за Реал, защото е последна възможност за тях, там има напрежение. За Барса не е фатален, все пак отборът продължава напред и в Шампионската лига. Ако Реал загуби – довиждане”, допълва българинът.

На въпрос дали всява страх този отбор на Барса, Ицо отговаря: “Не харесвам думата страх, но ако се върнем на мача във вторник... Спечелихме с фантастична игра срещу голям отбор като Арсенал. Ако трябва да направим някакво сравнение, Реал едва ли щеше бъде сред водещите отбори в английското първенство. Но ще кажа и с уважение, че в Реал разполагат с много добри играчи, които ще играят на световното първенство.

В събота Меси ще го малтретират отвсякъде. Надявам се Мехуто да има топки, за да свири това, което се случва на терена. Това ще е най-добрият начин да се сбогува със съдийството и то в мач като "Ел Класико". Ще малтретират Меси, но да не забряваме, че той е техничен и знае как да избяга от груби влизания. Трябва да играе бързо, с едно докосване, по такъв начин, че когато защитникът влезе в краката му, топката да не е в него. Ще провокира и жълти картони”, споделя още легендарният българин.

“Стадион "Сантяго Бернабеу" не ни плаши. През 96-а там спечелихме Кралската купа срещу Бетис. А и Депортиво постигна успех навръх стогодишнината на Реал, пак там. Тогава вместо юбилей имаше панахида. Какво толкова, ако бием там на финала в лигата. Животът за Реал продължава.

“Ако в събота Барселона победи, ще изляза да го отпразнувам, така както когато спечелихме Шампионската лига. Ще изляза на улицата с моето знаме на независима Каталуня. То ми носи късмет, не се разделям с него откакто ми го подариха на Уембли през 1992. Тогава аз не знаех какво е да си борец за независимост”, завършва Стоичков./БЛИЦ