Легендата на българския и световния футболист Христо Стоичков показа, че за него няма невъзможни неща и не се страхува от нищо. Камата изпълни поръчение на американската телевизионна компания „Унивижън“ и посети най-опасния град в света за последните 32 години.

Стоичков отиде в Чернобил, където през 1986 година имаше авария в атомната електроцентрала „Чернобил“ и изтичане на радиация, пише „Труд“. Това доведе до евакуирането на града, на близкия град Припят и околните населени места.

Христо Стоичков беше на посещение в Украйна със задачата най-вече направи интервюта с трите футболни гордости на страната. Носителите на „Златната топка“ Олег Блохин, Игор Беланов и Андрей Шевченко. Покрай това изникнала задачата за репортаж от Чернобил и Камата отговорил: „Това да ви е проблемът“. След това за четвърт час организирал отиване в опасната зона, където все още има радиация и заради опасността населените места са пусти, а посещението се прави само с наличието на специален гид.

„Уникални пичове са! Много е хубаво, когато можеш да видиш какви приятели са „Златните топки“ от Изтока като нас. Неслучайно показахме на Запада, че не сме по-лоши от тях. Игор Беланов е великолепен приятел и велик футболист. Видях се с Алексей Михайличенко, един от моите гости в София преди две години. Жалко, че не успя и той да вземе „Златна топка“. Футболът в Украйна се развива много добре. Бях на гости на Динамо (Киев) – един клуб за пример“, коментира Стоичков пред „Труд“.

Игор Беланов заведе българската легенда на посещение на Музея на спорта в Одеса. По негова заръка и с помощта на двама българи, живеещи в украинския град, там е направен специален кът на Христо Стоичков. Двамата носители на „Златната топка“ се снимаха с капитански шапки на пристанището на Одеса.

„Игор е великолепен приятел и велик футболист. А за музея нямам думи. Целият свят може да завиди на това бижу в Одеса. За мен е гордост, че са ми отделили специално място“, допълни Камата.