Христо Стоичков отново изрази недоволството си от селекционера на ЮАР Карлос Алберто Парейра. Камата не спира да критикува бразилеца, като често твърди, че световната титла от 1994 година, е дело на отличния състав, а не на треньорски качества. 

Перейра повика 8 футболисти Мамелъди Съндаунд за лагера на „Бафана Бафана" преди Световното първенство.

„Загубих почти целия си отбор. Радвам се, че Патисън остана с тима, защото според мен е по-добър от някои от другите избраници на Парейра. Той е опитен треньор, който е извеждал Бразилия до световната титла, но не си спомням да е викал футболисти като Кафу и Роналдо за национален лагер три месеца преди надпреварата", каза Стоичков пред “Кикоф”.

В момента играчите на Мамелъди Катлего Мфела, Сияна Ксулу, Морири, Мокоена, Кейл, Гакса, Мдледле и Матю Буут са на едномесечен лагер с националния тим. Стоичков смята, че въпросните играчи ще се завърнат в Мамелъди в лошо физическо състояние.

Тимът на българина завърши на 2-о място в крайното класиране на шампионата в Южна Африка, само на точка зад шампионите Суперспорт Юнайтед, но сега ще играе в турнира за купата./БЛИЦ