Българската футболна легенда Христо Стоичков отново ще застане начело на отбор от ЮАР, след като до миналото лято водеше Мамелоди Съндаунс. Според два местни вестника Камата е подписал предварителен договор с Орландо Пайрътс.
 
Стоичков ще трябва да поеме новия си тим в началото на юли. В момента треньор на “пиратите” е Рууд Крол, чийто договор обаче изтича и не бе подновен. Куриозното е, че през май Орландо стана шампион за трети път в историята си и за първи от 2003 г. Клубният президент Ървин Хоза обаче не харесва спеца.
 
Крол бе начело на Пайрътс три години, като в първата изпусна титлата по голова разлика и бе победен на финала за Купата от Аякс Кейптаун. Вторият сезон бе доста луд, след като се играха много мачове за кратко време, а Суперспорт финишира на точка пред Мамелоди Съндаунс, воден от Христо Стоичков. Орландо завърши трети.
 
Както е известно, Ицо, който в момента е в България, наскоро бе вариант за селекционер на Виетнам. Заради високите му финансови претенции обаче азиатската страна избра германеца Фалко Гьотц./БЛИЦ