Българската футболна легенда Христо Стоичков даде интервю пред италианския сайт areanapoli.it, в което пожелава на Наполи да отстрани Реал (Мадрид) в Шампионската лига, говори за кариерата и вероятността да заиграе в италианския тим. Камата не подмина и темата САЩ'94, където България загуби от Италия на полуфиналите след спорно съдийство на френския рефер Жоел Киню.

„Вярно е, че ме искаха в Наполи, но беше много трудно да напусна Барселона по това време. По-късно, през 1995 година, преминах в Италия, в Парма. Иначе е сигурно, че Наполи ме искаше, но Барса ми поднови контракта след една победа над Атлетико (Мадрид) и възложи върху мен голяма отговорност“, разкрива Стоичков.

„От полуфинала на световното първенство в САЩ през 1994 година между България и Италия помня само един френски съдия, който ни ограби. Това е най-лошото, което може да се случи на терена. Не помня нищо друго“, признава Камата.

„Форца Наполи, бийте Реал! Ваш фен съм. Реал е нормален отбор. Италианското първенство не е слабо, както казват. Различно е. Но ако Реал играеше в Серия „А“, трябваше да се пребори с поне три отбора“, коментира българинът.