Христо Стоичков се присъедини към звездите на американската Сокър лига от началото на века и даде интервю за официалния сайт на шампионата. Българинът бе определен като Джърмейн Дефоу на 2000 година, когато подписа с Чикаго Файър.
 
"Сложих Чикаго на същото място в сърцето си, където са Барселона, националният отбор на България и ЦСКА", заяви Стоичков.
 
Той заяви, че е играл с ентусиазъм като на 18-годишен за чикагския тим и каза хубави думи за треньора си Боб Брадли. Наред с хубавите спомени, Камата бе върнат за случилото се на 25 март 2003 година, когато счупи крака на 19-годишен съперник по време на мач.
 
"Това е много лош спомен, който няма да забравя никога. Играл съм повече от 20 години и никога не бях контузвал съперник. Всичко стана много бързо и аз дори не разбрах какво става. Това е истината", заяви Стоичков.
 
Той заяви, че прямотата е неизменна част от характера му и винаги ще бъде.
 
"Винаги съм казвал на хората нещата в лицето. Много пъти също така съм се извинявал, когато не съм прав. Човек трябва да стисне зъби и да го направи", заяви Стоичков.
 
Бившият футболист говори и за момента на отказването си от футбола с признанието, че играта не му липсва.
 
"Не съм го планирал. Събудих се един ден и си казах - това беше. Целунах обувките и спрях с футбола. Не съм говорил нито с жена си, нито с децата за това. Просто беше точният момент. Сърцето искаше, но тялото не можеше", заяви българинът.
 
Той не изключи възможността един ден да се завърне във футбола като треньор в САЩ.
 
"Да, бих се радвал, без съмнение. Ще се радвам като дете, ако мога да го направя. Знам как се работи тук и всичко ще е по-лесно", заяви Стоичков.
 
Бившият футболист и после треньор коментира и бившите си клубове Мамелъди Съндаунс и ЦСКА, за да коментира "тъмната страна на спорта" - уредените мачове.
 
"Това много ме наранява. Никого не бих загубил мач нарочно. Това е мръсна работа. Играл съм в отбор като Барселона и там няма такива неща. Не мога да позволя някой да се подиграва с труда на момчетата", заяви Стоичков.
 
Настоящият футболен анализатор не пропусна да коментира и настоящата си работа в мексиканския тв канал "Телевиса".
 
"Всичко е много хубаво, но има един проблем. Всеки ден трябва да съм с костюм и вратовръзка. Това е странно за мен. Когато играех, се бръснех само в неделя", спомни си Камата.