Христо Стоичков, който беше сред вариантите за нов селекционер на националния отбор на Беларус, може отново да се завърне в ЮАР. Камата е спряган за треньор на един от най-популярните отбори в страната - емблемата на легендарното гето Совето Орландо Пайрътс. "Щастливите хора" в момента търсят заместник на Владимир Вермезович, който напусна Йоханесбург. Причината за това са слабите резултати. В момента Орландо се намира на 9-о място с 18 точки и изостава с 19 от лидера Кайзер Чийфс. Камата е добре познат в ЮАР с престоя си в Мамелоди Съндаунс, който е един от петте основни конкурента за титлата.

"Да, Стоичков е заинтересован да поеме Орландо. Той не е водил отбор, откакто бе освободен от Литекс през миналото лято. Той работи като коментатор в Мексико, но сега търси начин как отново да се върне на треньорската скамейка", обяви пред медиите човек, близък до тима от Совето.

Според него Стоичков е следял изкъсо местното първенство и е запознат с проблемите на "щастливите хора", какъвто е един от многобройните прякори на Орландо.