Христо Стоичков се е предложил за треньор на Цървена звезда. С тази новина излиза новият брой на сръбския вестник Naše novine (Наше новине). В интервю за изданието Стоичков заявява, че само чака обаждане от президента на клуба Драган Джаич, за да поеме гранда.
През 2008 година Стоичков вече бе пред подпис с тима от Белград, но тогава не се стигна до договор. Настоящият треньор на Звезда Славиша Стоянович е пред уволнение според местните медии и затова ръководството трябва да се обади на Стоичков, твърдят още от страниците на изданието.

"Пикси е мой приятел. Наистина имаше разговори между нас преди време, но тогава не се стигна до нещо повече, защото той търсеше опитен треньор. Но оттогава много неща се промениха. Аз съм по-зрял. Ще е добре, ако Джаич си спомни за мен и за моите постижения като треньор. Разбира се, че бих разговарял с него. Драган знае как се прави добър отбор, успешен клуб. Не знам дали Звезда си търси нов треньор, но в последно време все по-често имам път към Белград, и кой знае, може в бъдеще да ми се отдаде възможност да поема Цървена звезда", казва Стоичков в част от интервюто за сръбското издание./БЛИЦ


1_10.jpg