Българската легенда Христо Стоичков бе поставен сред петте нападатели, които са променили разбиранията за футбола. Класацията е направена от спортна медия „Sportskeeda” и се базира на изследване сред футболните запалянковци. Другите четирима, които се нареждат до Камата, са Пеле, Диего Марадона, Йохан Кройф и Еузебио.

„Звездата на Златното българско поколение, голмайстор с феноменални качества, който винаги ще бъде считан за един от най-великите нападатели за всички времена. Има 220 гола в 455 мача. Мощен, физически силен, технически надарен, Стоичков става известен с внезапното си ускоряване, придружено с финтове на малко пространство на възхитителна скорост", пишат от изданието за Стоичков.

Кралят на футбола Пеле е поставен като вдъхновение на поколения младежи от цял свят, а освен това е спечелил всичко с Бразилия.

Марадона е оставил следа с великолепните си рейдове и паметни попадения след преодоляване на голям брой защитници. Кройф е запомнен с идеите си за тоталния футбол, на който именно той е най-яркият образ, а Еузебио е обрисуван като "може би първата голяма футболна звезда, родена в Африка".

________.jpg