Българската футболна легенда Христо Стоичков говори пред испанското радио „Еспортс Копе“ за очакванията за предстоящото Ел Класико между Барселона и Реал (Мадрид). Бившият играч на каталунците обяви, че би пуснал Луис Суарес титуляр срещу „белия балет“ и се надява Лео Меси да подобри рекорда на Телмо Сара в дербито и да получи аплодисментите на „Сантяго Бернабеу“. Ел Класико е на 25 октомври, ден след изтичането на наказанието на Луис Суарес.
 
„Ако зависеше от мен, Суарес щеше да бъде титуляр в дербито. Мисля, че той ще се появи на терена, но не знам дали ще бъде от началото. Барселона положи сериозни усилия, за да го привлече. Надявам се да се адаптира бързо към състава, а това, което се случи на Мондиала, е вече в историята. Очаквам Луис Суарес да спечели толкова титли, колкото имам и аз“, коментира Стоичков.
 
„Би ми харесало Меси да вкара два гола на Ейбар в предстоящия мач, а след това да добави един срещу Реал (Мадрид). По този начин ще подобри рекорда на Телмо Сара на „Бернабеу“. Защо феновете на стадиона да не аплодират една легенда? Това ще бъде историческо постижение“, допълни българинът.
 
Телмо Сара има 251 гола за Атлетик (Билбао) в първенството, реализирани в периода 1940-1955 г. Лионел Меси има 249 попадения за Барселона, след като дебютира за каталунците преди около 10 години.