"Златното поколение" на румънския футбол победи с 3:2 легендите на света, сред които Христо Стоичков, в прощалния си мач 30 години, след като написа история с участието си на световното първенство през 1994 г. (достигане до четвъртфиналите). Събудени спомени за онези 27-30-годишни момчета, техните спортна злоба, хъс и дори лудост на терена, както и незабравимото преживяване за феновете последваха двубоя на "Арена Национал" снощи.

Емоциите от дрибъла на Георге Хаджи, скандиранията "Румъния, Румъния" и южноамериканските вълни предизвикаха шум по трибуните. Стадионът "гръмна" след гола му от дузпа. 54 967 фенове присъстваха на мача, в който Басараб Пандуру (40'), Хаджи (65') и Константин Галка (72') отбелязаха за румънците, а Ривалдо (21') и Горан Пандев (28') бяха точни за звездите, информира "Труд". 

В 52-ата минута огромна възможност за гол имаха световните легенди, когато стражът Богдан Стелеа се справи с чудесна двойна намеса пред вратата си, а в герой за тима си можеше да се превърне Христо Стоичков, който обаче не се разписа. Наставник на тима на световните звезди бе Жозе Моуриньо. 

След двубоя остана удоволствието, което преди всичко приятелите на терена подариха на своите фенове. Камата написа във Фейсбук: "55 000! Уникално изживяване! 3:2 за Румъния, които си бяха супер и през 1994-а! Уважението беше на най-високо ниво! С Жозе Моуриньо и Ривалдо имаме толкова спомени заедно, че следващата среща предстои!".

"Когато Специалния говори, и „Златните топки“ слушат", добави Стоичков в официалния профил на своя бранд във "Фейсбук". 

"Румъния заслужава всички поздравления. Изкарах два дни в Румъния и се видях с много приятели. Днес е трудно да купиш играчи като Хаджи, Стоичков и Ривалдо. Никой не би си ги позволил“, коментира Моуриньо. 

На румънска земя се събра един цял „дрийм тим“ на Барселона. Освен триото, споменато от Специалния, в Букурещ бяха още Попеску, Фернандо Коуто, Яри Ритманен, Джовани и Хавиер Савиола.

Известният румънски мениджър Джовани Бекали, голям приятел на Камата, разкри, че точно в Букурещ е дошла уникална оферта за Специалния – 150 милиона евро. Логично тя е от Саудитска Арабия. 

„Най-голямата петролна компания в света иска Моуриньо“, каза Бекали пред вестник „Проспорт“. 

Мениджърът обясни, че става дума за новак в саудитското първенство, който иска да хвърли ръкавица към грандовете. Моуриньо бил готов да приеме, но след година. Въпросният клуб в момента строял нов стадион. 

„Изпратих го до летището. По време на престоя си в Букурещ, той даде няколко хиляди автографа", каза Бекали.

 

Когато Специалния говори, и Златните топки слушат! Браво на Джика Хаджи и Румъния за уникалния мач!

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Неделя, 26 май 2024 г.