Христо Стоичков ще участва в грандиозно футболно шоу в Армения на 8 юли. Това съобщи един от най-богатите арменци Артур Согомонян, който организира празника. Името му се завъртя в родното публично пространство около юбилея на Христо Стоичков през май 2016 година. Тогава арменецът бе основна част от организацията, като още тогава се пишеше, че е поел голяма част от разходите на пристигналите звезди.

Отношенията между Артур и Стоичков са прекрасни. Още през 2015 година арменецът покани Камата на 60-годишния юбилей на един от най-големите футболисти на страната Хорен Оганесян. Ицо бе в центъра на събитията заедно с Папен, Дасаев, Карпин, Саморано, Беланов, Роберто Карлуш, Алдаир и много други звезди.

Сега за втори път в рамките на три години Стоичков ще взриви футболна Армения с присъствието си. И още веднъж ще върне жеста на приятеля си Артур Согомонян, който му помогна за шоуто по случай 50-годишнината му в София преди две лета. Според медиите в Армения на Камата и останалите звезди ще бъдат платени солидни хонорари, макар да не се уточнява точният им размер.

Другите, които се очаква да присъстват, са Кафу, Ривалдо, Ернан Креспо, Хавиер Санети, Паоло Малдини, Юри Джоркаеф, Яри Литманен, Франческо Тоти, Ерик Абидал, Деметрио Албертини, Марсел Десаи, Андрий Шевченко и други. Преговаря се и с Габриел Батистута.