Легендарният Христо Стоичков привлече нов играч в Мамелъди Съндаунс. Става въпрос за полузащитника Франклин Кейл, който досега играеше в Аякс (Кейптаун). Стойността на сделката е 5 милиона евро, а интерес към халфа е проявявал и турският Сивасспор.

От ръководството на Аякс (Кейптаун) потвърдиха, че турският отбор е давал доста по-малко в сравнение с боса на Мамелъди Патрис Мотсепе.

“Сивасспор се интересуваше от Кейл, но ние не бяхме доволни от това, което предлагаха. След като разговаряхме с Мамелъди, решихме да продадем играча на тях”, казва човек от Аякс (Кейптаун).

Медиите в Южна Африка определят трансфера като доста сериозен и пишат, че Мамелъди показва, че може да се бори дори с европейските клубове на трансферния пазар. Отборът, воден от Камата, се представя изключително в последните кръгове и стигна до второто място във временото класиране. Мамелъди в момента е на 4-а позиция, тъй като вчера се изиграха част от мачовете от кръга. Отборът на Ицо днес посреща Мирицбург (Юнайтед) и при победа отново ще се изкачи до второто място./БЛИЦ