Станимир Стоилов вече не е старши треньор на Анортозис. Това твърдят медиите на Острова на Афродита, но от клуба все още не обявяват официално новината за раздялата.

Повечето електронни издания в Кипър съобщават, че на днешното си заседание ръководството на клуба е обявило решението си пред Мъри и той вече няма да води отбора. Анортозис се представя колебливо от началото на настоящия сезон, а вчера падна у дома с 0:1 от Омония, което доведе до сътресенията в клуба.

Стоилов обаче има договор до май 2013 година, а в него е заложена клауза, че при преждевременна раздяла трябва да прибере компенсация в размер на 700 000 евро.

Техническият директор на Анортозис - грузинецът Георгий Кинкладзе, е натоварен със задачата да намери нов треньор. Към момента имената на трима души излизат на преден план като фаворити за поста на Стоилов. Това са бившият национален треньор на Кипър Ангелос Анастасиадис, израелецът Ели Гутман - бивш треньор на АЕЛ (Лимасол), както и сърбинът Зоран Милинкович, който има малък престой като играч при "сините" от Фамагуста. /БЛИЦ