Елитните Сток Сити и Астън Вила се спасиха от преиграване и след късни голове се класираха за четвъртия кръг на турнира за Купата на Англия – ФА Къп.

Сток Сити обърна трудно състезаващия се в конференциите Рексъм с 3:1. И трите гола паднаха в заключителните 20 минути на срещата. Първо гостите поведоха след попадение на Марк Карингтън (73) след асистенция на Дженингс, но радостта им бе кратка, тъй като австрийският национал Марко Арнаутович (80) изравни за 1:1. Последваха два късни гола на Стивън Айрланд (88, 90+4), който донесе успеха за „грънчарите” и ги класира за следващия етап.

Астън Вила пък успя да излъже втородивизионния Блекпул с минималното 1:0 след късно попадение на белгийския нападател Кристиан Бентеке (88). Така тимът от Бирмингам също продължи напред към следващия кръг.

Саутхемптън обаче не успя да победи у дома друг тим от Чемпиъншип Ипсуич и след 1:1 помежду им ще има преиграване. Дарън Амброуз (19) изведе гостите напред в резултата след пас на Мингс, а „светците” изравниха чрез Морган Шнайдерлин (33) след подаване на Грациано Пеле, но така и не стигнаха до пълен обрат, който да ги класира за следващия кръг.