ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Челси се представя доста неубедително от началото на сезона, а сега може да получи изключително сериозен удар от Висшата лига. Съществува голяма вероятност „сините“ да бъдат лишени от част от спечелените си точки от старта на първенството.

Това е един от възможните изходи на започналото разследване за трансферите на Вилиан и Самуел Ето`о, които бяха привлечени на „Стамфорд Бридж“ от руския Анжи (Махачкала) по време на управлението на Роман Абрамович.

Според информация на в. „Таймс“, плащанията при двете сделки са били извършени към руснаци, които не са били официална част от трансферите. Разследват се и парични преводи към семействата на двамата играчи.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

През месец август Висшата лига започна мащабно разследване на всички финансови операции на Челси по време на ерата Абрамович, включително и трансферите. Привличането за Вилиан и Ето`о през 2013 г. се оказва сред съмнителните сделки на „сините“.

Първите следи за финансови далавери при тях са забелязани от новия собственик Тод Боули при купуването на лондончани през месец май 2022 г. Той е подал сигнал за това пред Футболната асоциация на Англия, Висшата лига и УЕФА.

Ако бъде доказана вината на „сините“, Челси може да бъде лишен от точки в класирането. Клубът вече беше глобен с 8,5 милиона паунда заради финансови нередности по време на управлението на бившия собственик.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!