Треньорът на казахстанския Кайсар Стойчо Младенов даде интервю за предаването „Спортна треста“ по БНТ. Той отдаде дължимото на Станимир Стоилов за отворения път на български специалисти за работа в бившата съветска република, където в момента работят четирима наши наставници. Младенов и разкри причините да напусне ЦСКА през пролетта на 2015 година.

„Не за първи път ще го кажа, но добрата работа на Мъри и добрите резултати са причината да има толкова български треньори в Казахстан. После Херо продължи с добрите впечатления. След това аз, а сега дойде и Илиан Илиев. Впечатлен съм от футболните шефове в страната. Решенията се обсъждат, не са подвластни на емоцията. Всичко е организирано”, коментира Младенов.

„Не искам сега да коментирам за ЦСКА. Ще дойде и това време, когато ще говоря - точно и ясно. Много неща ще кажа. Благодаря на хората, които искаха моето завръщане в ЦСКА, но така се случи, че по това време имах договор с Атирау, а след това подписах с Кайсар. На мен ми е ясно, че рано или късно ще се върна в България”, допълни Екзекутора на Ливърпул.

„През 2015 година напуснах, защото на пресконференция се поставиха като цели спечелването на титла и участие в Шампионска лига, а ние нямахме два лева. Аз съм такъв, който не му изнася да си гледа работата”, разкри Стойчо Младенов.