Един от най-именитите казахстански отбори иска Стойчо Младенов за треньор от новия сезон. Петкратният шампион в последните 20 години Актобе изпадна преди година, но сега се завръща в елита. И се надява ефектът Младенов да бъде същият, както стана в Кайсар, който привлече Екзекутора на Ливърпул като новак, пише „Труд“.

Актобе е известен в Казахстан с пламенната си публика, която винаги пълни стадиона – един от най-модерните в страната. Ръководството е поставило Младенов като фаворит при избора на нов наставник. Преговорите води мениджърът Мирчо Димитров.

Младенов става свободен на 27 ноември, когато приключва ангажиментът му с Кайсар. Преди последните три мача, които са без  значение за „пустинните лисици“, в отбора останаха почти само юноши. Всички чужденци заедно с българския нападател Алекс Колев напуснаха. Те имаха договор до 13 ноември, а ръководството отказа да се споразумее финансово с тях, за да продължат още две седмици и сезонът да приключи на ниво.

Младенов изкара четири сезона в Кайсар, където досега не е бил под шесто място в класирането. При създалите се форсмажорни обстоятелства сега явно ще е различно. През миналата година Стойчо спечели купата на Казахстан, което му донесе титлата треньор №1 в страната и България.

Ако се разбере с Актобе, това ще е третият тим на Младенов в бившата съветска република. На старта на казахстанската си кариера той води Атирау.